Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mine øjenlåg er slappe, kan det opereres?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Det drejer sig om mine øjenlåg, det er som om de er blevet slappe, det er anstrengende, da jeg er nød til at løfte brynene, ellers hænger de ud over øjenlågene. Alle siger til mig jeg ser træt ud, hvad jeg også er i øjenene om aftenen. Kan der gøres noget ved det? Skal jeg selv betale for en evt løftning af øjenlågene?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det lyder som om, du har et problem, der muligvis ikke bare kan løses med fjernelse af ekstra hud på de øvre øjenlåg. Det er muligt, at du skal have løftet dine øjenbryn for at opnå et godt resultat. Om dette så er tilstrækkeligt, eller du senere også skal have fjernet løs hud fra øjenlågene, kan din øjenlæge fortælle dig. Det er ikke alle praktiserende øjenlæger, der udfører disse operationer, og hvis det er rigtig slemt, kan henvisning til en øjenafdeling blive aktuel. Det sidste er under alle omstændigheder gratis, men reglen i speciallægepraksis er, at man selv skal betale, medmindre man kan dokumentere, at ændringerne skyldes en anden sygdom, eller at synsfunktionen er blevet besværliggjort, således at man f. eks. ikke længere opfylder kravene til førerbevis. Med venlig hilsen

Erik Krogh

Speciallæge i øjensygdomme

Sidst opdateret: 31.03.2009
Annonce