Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Følelsesløs efter en rodspidsamputation, hvad kan man gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Har fået en rodspidsoperation og er i den forbindelse blevet følelsesløs i halvdelen af læben samt hageparti og tildels på indersiden af kinden. Hvad er chancen for at det forsvinder? Kan man gøre noget for at lindre det ? Hvis jeg taler meget eller går og bevæger mig hurtigt, bliver det værre, så spænder det rigtig meget. Det er som om, at senerne er for korte i venstre side af munden. Ligeledes er det svært når man spiser, idet man ikke kan fornemme maden i munden samt at man bider sig i kinden hele tiden. Jeg håber på et ærligt svar, så jeg kan komme igang med en eller anden øvelse.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det sker desværre - omend sjældent, at kæbens følenerve bliver beskadiget enten som følge af selve bedøvelsen, eller som følge af det egentlige kirurgiske indgreb. I dit tilfælde mener jeg, at det er mest sandsynligt, at følelsesløsheden skyldes selve indgrebet. Under alle omstændigheder bør du hurtigst muligt gøre behandlende kirurg opmærksom på dit problem, som er opstået efter indgrebet. Han/hun bør henvise dig til en af vores Tandlægeskoler, hvor der findes tandlæger, som har erfaring med netop dit problem. Og lad det være sagt med det samme - der er ingenting, du selv kan gøre for at bedre følelsen! Såfremt din nerveskade er sket som følge af selve operationen - hvad jeg gætter på den er - er der en chance for, at din følelse vil bedres spontant med tiden - her taler vi om måneder. Men under alle omstændigheder bør behandlende tandlæge som sagt henvise dig til et relevant "behandlingssted" hurtigst muligt, så du kan få at vide, hvad chancerne er for at du får følelsen tilbage.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont

Sidst opdateret: 31.03.2009
Annonce