Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan behandler man et knoglefremspring på skulderen?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg her for ca. 5 år siden opdaget en 'knude' på min højre overarm, helt oppe ved skulderen. Min daværende læge sendte mig til en ultralyd, men kunne ikke se noget ud fra undersøgelsen. Da jeg begyndte at få lidt ondt i min arm for ca. 2 år siden sendte hun mig til en MR scanning, men hun kunne heller ikke se noget ud fra de billeder. Nu er har jeg næsten smerter hver dag jeg er på arbejde, og min arm er begyndt og sove hvis jeg har lavet for meget i løbet af dagen. Så da jeg skiftede læge da jeg flyttede gik jeg ned og snakkede med hende, og hun sendte mig så til en ny ultralyd. Da jeg så var på Hillerød, sendte ham der undersøgte mig videre til en røntgen og det viser sig at det er et knoglefremspring som er 1,8 cm højt. Hvordan skal man lige ordne det, skal jeg operreres, eller er der en anden løsning? Da jeg er frisør og højre håndet bruger jeg jo den arm hele tiden, og prøver at klare smerterne uden nogen smertestillende piller. Hvis jeg skal opereres hvordan vil sådan en sag foregå, og skal man genoptrænes bagefter? Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig, da jeg ikke helt ved hvad det går ud på.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Hvis ikke din læge allerede har henvist dig til en ortopædkirurg, skal du bede om at blive henvist. Hvis det er knoglefremspringet der generer dig, bliver man nødt til at fjerne det ved en lille operation. Man laver en lille åbning ind over det sted hvor knoglefremspringet er, hvorefter man fjerner knoglefremspringet. Nu har du ikke skrevet hvor bredt det er. Fremgangsmåden kan være lidt afhængig af størrelsen. Hvis det er et lidt større fremspring, kan det måske bløde lidt fra knoglen bagefter og måske skal der et lille dræn ind, som så kan fjernes enten senere samme dag eller næste dag. Sandsynligvis kan operationen foretages ambulant. Det bliver næppe nødvendigt med nogen speciel genoptræning. Du skal forvente at have tråde i huden i 10-14 dage. I den periode bør du nok holde armen lidt i ro.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 31.03.2009
Annonce