Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg bliver mobbet på grund af mine bryster

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en ung mand på 18 år, som siden jeg gik i de mindste klasser i folkeskolen er blevet mobbet, pga. mine "bryster". Jeg har undersøgt på nettet hvad det er, og jeg har fundet frem til, at jeg har nogle knuder i brystet (jeg kan mærke dem) er der noget man kan gøre ved dette? Jeg er træt af at blive generet med det. Det er faktisk et så stort problem, at jeg ikke går i bad med mine venner, bader heller ikke med mine venner. Jeg synes det er pinligt, og folk kommenterer det altid.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Du lider af det som hedder gynækomasti, som kort fortalt er (over)udvikling af brystvæv hos mænd. Lidelsen optræder især hos overvægtige, men det er ikke en forudsætning for lidelsen. Dit BMI er så godt som normalt, kun lige over 25. Der er tale om en øget mængde af kirtel- såvel som fedt-væv i brysterne, og årsagen kendes ikke i sin helhed, men skyldes formentlig en hormonel påvirkning. Behandlingen er kirurgisk, enten i form af fedtsugning eller en egentlig operation med bortoperation af væv. Du skal kontakte din egen læge og blive henvist til en plastiskkirurgisk afdeling eller klinik.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 15.10.2009
Annonce