Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Blister på tungen

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Har siden onsdag haft hvad jeg troede bare var harmløse blister på tungen. Men som onsdagen skred frem blev det til mange små sviende "blister" på tungen, især i kanten og på spidsen. Så det har været ubehageligt at spise, synke og snakke. Skyllede onsdag nat så med klorhexidin mundskyld og prøvede også en strepsil. Det gjorde bare følelsen lidt anderledes og torsdagen var de små "blistlignende" knopper blevet lidt mere hvide men gjorde ikke ligeså ondt, men tungen var bare meget følsom. Sådan har den været lige siden og har ikke gjort mere ved det. Kan ikke lade være med at skrabe fortænderne hen over hele tiden, da jeg hele tiden bliver mindet om hvor irreterende det er. Det er kun tungen, har ingen gener andet steds i munden. Kan det bare være et voldsomt irriterende blist angreb eller? Håber i kan hjælpe.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Til dit spørgsmål kan jeg kort svare: Ja, det du har haft på tungen har været et angreb af blister! Netop den type af blister, hvor der er mange små blister på en gang gør faktisk specielt ondt - til gengæld varer de ikke så længe som de "normale" blister. Den type af blister, som du har haft hedder herpetiforme blister, selvom man egl. ikke ved, om de har noget med herpes at gøre. Jeg vil håbe for dig, at dette har været et engangsangreb.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont."

Sidst opdateret: 22.11.2009
Annonce