Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Ufrivillig rejsning

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en fyr, der har haft det her problem siden jeg var omkring 15 år ( jeg er 29 i dag), men jeg tror ikke, jeg har været bevidst om, at det var det var ved at blive et stort problem for mig.

Mit problem er, at jeg jævnligt har rejsning af penis, uden ubevidst at jeg ønsker det. Jeg har haft nogle forfærdelige oplevelser både i erhvervslivet og under uddannelser, hvor jeg hele tiden skifter job eller uddannelse på grund af mit problem, som bliver opdaget af andre mennesker.

Jeg har forsøgt ikke at have bukser på der er tætsiddende, bruger mest jogginbukser, da det skjuler lidt mit problem men jeg ved som sagt ikke, hvad jeg skal gøre, og i min omgangskreds kender alle til det, og jeg bliver hængt ud som "bøsse" "trans" eller "psykopat". Jeg føler bare, at jeg bliver stemplet hårdt. Det er er frygteligt, og jeg kan ikke klare mere.

Jeg fik endelig taget mig sammen til at skrive brevet, da jeg ikke føler, jeg har det godt og har tænkt på selvmord i snart rigtig lang tid. Jeg hader mig selv på grund af det her. Jeg har ingen venner, lever i skjul og forsøger at undgå kontakt med mennesker. Alle har vendt mig ryggen, og hver gang jeg går forbi, bliver der hvisket om mig, at jeg er en "potens" og at den "vibrerer" (penis), de kalder mig en masse andre grimme øgenavne, indirekte de fleste.

Jeg harr gentagene gange forsøgt mig med lægehjælp, men hver gang har jeg haft en frygt for ikke at blive taget seriøst eller, der bliver sagt, at "det er et almindelig problem". Jeg har også haft socialfobi på grund af den her sygdom, og jeg bliver stresset og bliver bange, når jeg omgås andre mennesker. Er der hjælp derude? Håber I kender til problemet, og at der er andre der har haft samme problem.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Ufrivillig rejsning er et stort problem for mange. Du er bestemt ikke den eneste, der oplevet det, men det er dog et problem, som typisk fortager sig efter teenageårene.

Ufrivillig rejsning er betegnelsen for rejsning, der forekommer i situationer, hvor rejsning ikke er ønsket, og det dækker derfor ret bredt. Som oftest skyldes det, at man har tanker af erotisk karakter, eller stimuleres af udefra kommende stimuli. Det kan være synsmæssigt, hvis man ser en potentiel partner, der stimulerer dig erotisk, eller ved mekaniske stimuli, for eksempel hvis man kører i bil eller bus, hvor det bumler meget.

Problemet kan løses, det må du ikke være i tvivl om. Det lyder dog som om, du har brug for professionel hjælp, da de ting du har forsøgt dig med på egen hånd ikke har kunnet afhjælpe problemet.

Jeg vil foreslå, at du tager kontakt til rn sexolog. Din egen læge kan eventuelt hjælpe dig med at finde en i dit lokalområde. Du skal ikke være bange for at din læge vil reagere med manglende forståelse, eller negliciering af dit problem. Det er vigtigt, at du får relevant hjælp, så du kan få dit liv på ret køl igen.

Morten Svenning Nielsen Læge

Sidst opdateret: 09.06.2010
Annonce