Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal jeg opereres for bygkorn?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har haft bygkorn i 3-4 måneder nu. Jeg var så til lægen for 4 dage siden, og fik af vide, at jeg skal opereres, når den bliver lidt større. Jeg har det dårlig med det, for det er for første gang jeg skal skæres i. Det værste er at jeg skal have bedøvelsen i selve øjet(under)låget. Bør jeg være bange, altså er der mange der får det fjernet via en operation? Kommer jeg til at lide under operationen?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Lad os først fastslå, at bygkorn er en irriterende, men ganske uskadelig lidelse for synet og øjet. Nogle mennesker, specielt rødhårede og unge i puberteten kan godt få flere i træk. Normalt helbrede de nemt af passende lokalbehandling med antibiotika, men sommetider efterlader betændelsen en lille, uøm knude i øjelågets fine bruskflade, der bl. a. indeholder de fedtkirtler, hvorfra betændelsen i reglen udgår. Denne knude er oftest mange måneder om at forsvinde, og det er en smagssag - og bestemt ikke nødvendigt - om man vil lade sig skære eller ej. Lokalbedrøvelsen er meget effektiv i dette område. Jeg synes det er klogt af din øjenlæge at se tiden an inden operation, med lidt held er den nemlig forsvunden inden da, og hvis ikke, er det stadigvæk din afgørelse, om du vil lade den operere eller ej.

Med venlig hilsen

Erik Krogh, overlæge, dr. med.

Sidst opdateret: 12.04.2010
Annonce