Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min bror mister kortvarigt synet, er det stress?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver på min brors vegne. Jeg er lillesøster. Min bror fortæller, at han 4 gange under kørsel til arbejde, mister synet således at han må køre ind til siden og vente i ca. 10 min. før han kan køre videre. Det er meget ubehageligt og der går flere timer før synet er normalt igen. Jeg er bekymret for ham, om det kan være stress symtomer. Han føler sig ikke stresset siger han, men hvad er det så?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

På baggrund af de sparsomme oplysninger kunne det dreje sig om kredsløbsforstyrrelser i halspulsårerne, - men når synet på begge øjne er ramt taler det mere for kredsløbet bagtil i hjernen. Der findes en sjælden form for migræne uden hovedpine, men med dobbeltsidige synsforstyrrelser, som dog hyppigst rammer kvinder. Der er også sjældnere ting at tænke på, men højt blodtryk eller sukkersyge er tit en underliggende faktor. Din bror skal gå til sin læge og ventilere en undersøgelse hos en neurolog eller en karkirurg; i dag kan man med simple teknikker komme langt i retning af at udelukke en del alvorlige årsager til disse fænomener, men ind imellem må man erkende, at årsagen ikke kan påvises og i disse tilfælde kan anfaldene forsvinde af sig selv, men det må man bestemt ikke ikke slå sig til ro med, og heller ikke med stress, som jo aldrig giver så kontante symptomer.

Venlig hilsen

Erik Krogh,

Overlaege i øjensygdomme dr med

Sidst opdateret: 09.06.2010
Annonce