Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal jeg vente lang tid på en ny tand?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i lang tid døjet med en blist over min fortand som er øm og betændt. Jeg nævnte dette for min tandlæge som anbefalede en rodbehandling . Dette hjalp ikke, så der blev foretaget endnu en rodbehandling. Intet hjalp, og nu var det meningen, at der skulle laves et kirurgisk indgreb for at slippe af med rodbetændelsen.

Kirurgen mente ikke, dette kunne gøre,s da tanden var for dårlig og en smule lø. Hans foreslag var derfor at fjerne tanden. Dette har gjort mig meget urolig og ked af det, for hvad sker der efterfølgende?

Jeg har en butik og kan ikke holde tanken ud om at stå og ekspediere uden tand! Så mit spørgsmål er: Hvilke midlertidlige løsninger findes der, inden inplantatet kan etableres? Hvor hurtigt kan det gøres efter tanden er hevet ud? Jeg håber virkelig på et svar, da jeg ikke kan finde noget ligende på jeres side.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Du skal ikke være bekymret for, at du kommer til at gå uden fortand. Jeg kan ikke sige præcis, hvilken løsning din tandlæge vælger, men der vil være forskellige muligheder for midlertidig erstatning af din tand - samme dag, som du får den ud. Hvilken løsning, der vælges, afhænger blandt andet af dine nabotænders tilstand. Jeg synes du skal tage en snak med din tandlæge om, hvilken løsning han/hun mener der er den rigtige for dig. Held og lykke!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont

Sidst opdateret: 10.11.2010
Annonce