Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hepatitis A vaccine og graviditet

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 31, som ønsker at blive gravid. Min kæreste og jeg har aftalt at tage på ferie til Thailand i januar måned, men ved ikke om det er en god idé at blive vaccineret, hvis jeg nu skulle blive gravid eller ønsker at blive det. Kan det skade et kommende barn at skulle vaccineres? Er det nødvendigt at blive vaccineret, når man skal til Thailand, da det kun drejer sig om en lille ferie på højst 2 uger?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Ved rejse til Thailand anbefales der for kortere ture kun beskyttelse mod hepatitis A, og hvis man ikke har fået vaccinen de sidste 10 år, mod difteri og stivkrampe (som er kombineret i en vaccine).

Både Hepatitis A vaccine eller Difteri-stivkrampe vaccinationen kan bruges, hvis man skulle blive eller allerede være gravid, hvor det jo er ekstra ønskværdigt, at man ikke bliver syg. Der er ingen mistanke om fare for fostret ved brug af disse to vacciner.

Med venlig hilsen

Sören Thybo

Speciallæge i infektionssygdomme

Sidst opdateret: 10.11.2010
Annonce