Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Behandling mod lysfølsomhed

Spørgsmål

Kære Netdoktor

For seks måneder siden fik jeg konstateret for højt tryk i venstre øje. Ni måneder tidligere var trykket i orden. Jeg har siden brugt de lægeordinerede øjendråber Xalatan - et dryp i begge øjne.

Efter cirka tre måneder var trykket i venstre øje på cirka 13 mm Hg. Øjenlægen mente, at jeg skulle fortsætte med øjendråberne, hvilket jeg nu har gjort i cirka seks måneder. Mit store problem er, at jeg er blevet meget lysfølsom. Som oftest bruger jeg solbriller om dagen, da øjnene bliver hurtigt trætte og irriterede.

Spørgsmål : Er der noget, der kan fjerne/nedsætte denne meget generende lysfølsomhed ?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Øget lysfølsomhed er et sjældent symptom ved anvendelse af Xalatan-øjendråber. En begyndende grå stær eller nethindeforkalkning ( AMD ) er langt hyppigere forklaringen, efterfulgt af lidelser i øjenslimhinden (kronisk infektion, allergi).

Jeg synes, at du skal bede din øjenlæge om at undersøge disse muligheder, før man ændrer på en behandling for forhøjet øjentryk, der virker så effektivt som i dit tilfælde.

Med venlig hilsen!

Erik Krogh, overlæge, dr. med.

Sidst opdateret: 17.11.2010
Annonce