Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg et rødt og hævet øje?

Spørgsmål

Kære Netdoktor.

Jeg har igennem 2 mdr. flere gange fået hævelse og rødme omkring venstre øje , og det er også væskefyldt både på øjelåget og under øjet.

Jeg har været ved egen læge, som siger, at det ikke er øjenbetændelse eller allergi .

Min læge siger, at jeg skal smøre med en god creme, men når jeg gør det, svider det lidt. Der er også lidt ved højre øje, men det er ikke så slemt som venstre.

Øjet løber ikke i vand, og der er ikke puds i, men jeg føler, at det er irriteret og ømt. Jeg lider ikke af allergi.

Venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger.

Din beskrivelse tyder på enten øjenbetændelse eller allergi, som det godt kunne være, men det rammer i reglen begge øjne.

Du skriver ikke, hvad salven hedder, men lad mig advare dig om at bruge produkter, der indeholder binyrebarkhormoner, før tilstanden er udredt af en øjenlæge.

Det eneste rigtige er at konsultere en sådan, og de kan næsten altid finde en hurtig tid, når man beskriver tilstanden, og nævner – som i dit tilfælde – at du har haft en genital herpesinfektion, som i teorien også kan være gået i øjenslimhinden og/eller hornhinden. Den sidste lokalisation rummer stor risiko for varige skader på synet, hvis man ikke kommer hurtigt i korrekt behandling.

Med venlig hilsen

Erik Krogh,

overlæge, dr. med..

Sidst opdateret: 20.07.2012
Annonce