Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg blod i urinen, når jeg tisser?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Jeg er en frisk ung mand på 26. Træner meget og løber og synes jeg lever sundt og godt. Jeg har en fast kæreste som jeg har været sammen med syv-otte måneder.

Nu har jeg oplevet to gange, efter vi har haft sex, at jeg har tisset blod bagefter. Det passer med, at vi ikke har været sammen en uges tid imellem begge gange. Normalt er der aldrig noget, og det mærkes ikke som om der noget i vejen, men for eksempel den ene gang havde vi ikke set hinanden en uges tid, og da vi så var sammen blødte det bagefter da jeg skulle tisse.

Den anden gang gjorde vi det en aften inden vi skulle sove. Om morgen tissede jeg blod. Men det kun en gang, for næste gang jeg skulle tisse, var det normalt igen.

Normalt når vi er sammen er der aldrig noget, og jeg har ikke nogen syndromer, synes bare det mærkeligt. Så vil lige høre jer, om det noget i synes jeg skal gå videre med?

Med venlig hilsen,

en Spørger

Svar

Kære Spørger,

Det er bestemt sjældent, om man skulle finde noget ”farligt” hos en så ung mand som dig.

Imidlertid mener jeg, at man principielt altid skal undersøges, hvis man ser synligt blod i urinen, så ja, jeg synes, du skal gå til læge og blive henvist til en specialist i urinvejskirurgi (urologi).

Jeg tror, at du i virkeligheden får blod i sæden, men først ser det som rødfarvning af den første urin, du tisser efter orgasme. Det ville være det mest forventelige hos én i din alder.

Hvis det bare er det, har det ingen betydning, men hvis der er en anden årsag til blod i urinen, bør det blive opdaget. Så henvend dig til læge.

Med venlig hilsen,

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urinvejssygdomme

Sidst opdateret: 17.03.2013
Annonce