Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan nogen have puttet stoffer i min drink?

Spørgsmål

Kære netdoktor

I weekenden var jeg i byen med en veninde. Vi drikker lidt inden vi tager afsted, men jeg er stadig meget klar i hovedet.

Efter den første drink i byen begynder det hele at blive meget sløret for mig. Jeg ved, at jeg derefter får to shots, og er ret sikker på, at det er det eneste jeg drikker den aften.

Kort tid efter får jeg store pupiller, og husker kun aftenen i fragmenter. Jeg begynder at hyperventilere og snakker usammenhængende om at mine venner vil slå mig mig, at de mobber mig, truer mig på min families liv og at de har truet mig med en pistol - alt sammen ting som aldrig er sket. Jeg har været meget energisk den aften, men det vender pludselig og jeg bliver ked af det og mistroisk på folk.

Jeg begynder at kaste op og der bliver ringet til min far der henter mig. Jeg græder hele vejen hjem og fortæller hvor onde mine venner har været imod mig. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der er gået af mig, og en del af aftenen kan jeg slet ikke huske.

Da jeg vågner op har jeg ingen tømmermænd, hvad jeg ellers plejer at have, men er primært træt.

Mit spørgsmål er nu, om der er en chance for at nogen har hældt noget i min drink?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære spørger

Den historie du beskriver, lyder ganske rigtigt, som om du kunne have indtaget et stof, du ikke selv har været klar over. De typiske symptomer man oplever i den forbindelse, er en fornemmelse af, at man bliver langt mere påvirket, af det man har indtaget, end man ellers ville have forventet.

Man kan opleve, at verden omkring en bliver fjern, som om man går i søvne, og der kan komme følelsesløshed af arme og ben. Typisk vil man have helt eller delvist hukommelsestab efterfølgende.

Du beskriver, at du nærmest har haft en forvrænget virkelighedsopfattelse og hallucinationer, hvilket heller ikke er ualmindeligt. Det at udsætte andre for et stofindtag uden deres viden, har traditionelt været brugt i forbindelse med sexuelle overgreb.

De stoffer man oftest ser anvendt, er naturligt nok stoffer, der kan medføre bevidsthedssvækkelse, for eksempel sovemedicin (Rohypnol), morfinlignende stoffer (Kokain) eller syntetiske stoffer som Fantasy.

Mener man sig udsat for en stofpåvirkning er det vigtigt at sikre en urin- og blodprøve så hurtigt som muligt og inden fire dage! Det vil være den eneste mulighed, for at spore hvad der kan være tale om, men der er desværre ikke nogen garanti for, at man kan finde et svar. Er der i tillæg tale om et sexuelt overgreb, skal man undersøges på et center for voldtægtsofre(http://www.voldmodkvinder.dk/?Id=101 nofollow) , hvortil man kan henvises fra den lokale skadestue. Dette bør ligeledes ske hurtigst muligt.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 13.05.2011
Annonce