Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor skal jeg konstant tisse?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i lang tid haft problemer med min urin og har derfor opsøgt min læge.

Jeg har det problem, at jeg ikke rigtig kan holde mig og hele tiden skal tisse. Når jeg er færdig med at tisse og tager underbukser på, så kommer der stadig lidt tis ud. Der kan nogen gange gå 15 minutter fra jeg har tisset og til, at jeg så skal tisse igen.

Om natten vågner jeg tre til fem gange, fordi jeg skal tisse. Også selvom jeg sørger for ikke at drikke noget en time inden, jeg går i seng. Jeg kan ikke holde mig, og jeg er så træt af, at jeg aldrig kan sove en hel nat uden at skulle på toilettet.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det er bestemt generende symptomer, du har. Jeg skal dog understrege, at hos en så ung kvinde som du, mistænker jeg det bestemt ikke som noget ”farligt”.

Du bør blive henvist til en urologisk afdeling til nærmere undersøgelse. Det er simple undersøgelser, der skal til: Man vil teste, hvor godt du tisser ved at lade dig tisse på et særligt toilet. Efterfølgende vil man ved ultralydsscanning måle, hvor godt du tømmer blæren.

Endvidere vil du skulle udfylde et såkaldt væske-vandladningsskema, hvilket betyder, at du på forskellige dage skal notere, hvor meget du drikker og hvornår, samt hvor meget du tisser og hvornår. Endelig vil man undersøge din urin for bakterier, med henblik på at udelukke en blærebetændelse .

Umiddelbart tror jeg ikke, man behøver yderligere undersøgelser for at kunne hjælpe dig. Så jeg kan kun foreslå dig at opsøge din læge og blive henvist til en urologisk afdeling.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Sidst opdateret: 06.10.2013
Annonce