Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan tandrodsbetændelse give prop i øret?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Om et par uger skal jeg have opereret min ene visdomstand ud. Det har vist sig på et røntgenbillede, at den vokser op i kæbeknoglen, og at der er betændelse mellem tand og knogle.

De seneste syv uger har jeg været meget forkølet, hostet og nogle gange haft feber. Jeg har det også som om, at jeg har en prop i mit ene øre. Kan der være en sammenhæng mellem visdomstanden, betændelsen, min forkølelse og proppen i øret?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg går ud fra, at proppen i øret er i samme side som visdomstanden . Så derfor må svaret blive, at din fornemmelse af prop i øret sagtens kan stamme fra betændelsen omkring din visdomstand, idet smerter fra underkæben nemt kan stråle op i kæbeleddet og føles som øregener.

Når du har fået fjernet din visdomstand, og dermed betændelsen omkring den, er jeg overbevist om, at din fornemmelse af prop i øret vil forsvinde.

Til gengæld er jeg usikker på, om der er en sammenhæng mellem betændelsen omkring din visdomstand og din forkølelse , men betændelsen kan sagtens være årsag til, at du nogle gange har haft feber . Alt i alt tror jeg, at du kan "glæde dig" til at komme af med den problemfyldte visdomstand.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 15.11.2013
Annonce