Annonce

Hvorfor kan jeg ikke blive tændt?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i snart et halv års tid haft en sexlyst lig nul. Jeg er sammen med min kæreste på snart halvandet år, og jeg er dybt forelsket i ham, men kan virkelig bare ikke blive tændt (mærke kilden som normalt kommer når man bliver tændt) eller tilstrækkelig våd. Vi har det utrolig godt sammen og kan alt sammen.

Jeg har snakket med ham om mit problem og han gør hvad han kan for at hjælpe. Men hver gang tanken om sex forekommer føler jeg bare: ÅHH jeg har ikke lyst. Jeg har snakket med min egen læge, som siger det er meget normalt at man i forelskelsesperiode bare har lyst, men når det begynder at blive mere rutine så kan manglende sexlyst forekomme. Jeg har virkelig bare lyst til min kæreste og har virkelig lysten til at have lyst, men tænker aldrig på sex, bliver aldrig tændt ved tanker og har pludselig fået utrolig svært ved at få orgasmer. Ofte er mit underliv ikke vådt nok. Hvad kan jeg gøre?

Førhen (før min kærest og i starten af vores forhold) var jeg helt vild med sex, nu vil jeg helst være uden og det er virkelig frustrerende. Det har intet med min kæreste at gøre, da det generelt bare er sex jeg ikke har lyst til. Min læge siger det også kan være P-pillerne som jeg efterhånden har været på siden jeg var 14 - derfor har jeg fået nogle uden østrogen, men synes ikke rigtig det har hjulpet. Burde jeg prøve at stoppe en periode helt på P-piller for at se om det er dem?

Jeg savner at blive tændt og våd. Og savner at have virkelig lyst til min kæreste! Tænker virkelig at det er noget psykisk da jeg aldrig skænker sex en tanke. Synes virkelig det er tidligt i vores forhold at sex er blevet sat til side. Hvad kan jeg gøre?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit brev. Jeg kan forstå, at du har været igennem rigtig mange problemer med dit underliv indenfor det seneste år, og derfor synes jeg ikke, det er så mærkeligt, at du mangler lyst til at bruge underlivet til sex. Ubevidst forbinder du nok dit underliv med smerte og besvær, og derfor tager du afstand fra at få glæde og fornøjelse ud af at dyrke sex med din kæreste, som du er rigtig glad for.

Tænk på en positiv måde om din krop og specielt om dit underliv – øv dig i at trække vejret helt ned i underlivet, mærk det liv, der kan være dér, slap godt af i hele kroppen, mærk dine bryster og andre steder på kroppen, hvor du kan lide at blive rørt på – og rør på dig selv lige præcis de steder. Det kan du også bede din kæreste om at gøre.

Men måske skal du tage en pause fra samleje og blot vænne dig til fysisk kontakt med din kæreste, mens du hele tiden er opmærksom på at slappe af og trække vejret helt ned i underlivet. På den måde vil din krop lære at nyde den fysiske kontakt med din kæreste, og efter et stykke tid vil din lyst komme tilbage. Giv jer blot god tid og vær ikke for utålmodig. Ja, måske skulle du stoppe med at bruge p-piller og forebygge på anden vis.

Held og lykke.

Bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og Socialrådgiver

Sidst opdateret: 17.06.2014
Annonce