Annonce

Kan jeg få fjernet mine visdomstænder?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har gennem et år haft problemer med visdomstænderne, som først nu er ved at bryde igennem. Min tandlæge siger, at der stadig ingen grund er til at fjerne dem, men jeg går med smerter i hovedet, kæbe og ører, og det er efterhånden en så ulidelig smerte, at jeg af og til bliver nødt til at meldt mig syg.

Jeg har igennem dette år brugt flere tusinder kroner på både fysioterapeut, akupunktur og smertestillende medicin, men intet hjælper. Jeg har gået til en anden tandlæge, som siger, at visdomstænderne bør fjernes hurtigst muligt. Det koster penge, men det er ikke det, der er mit problem. Det er selve bedøvelsen, jeg ikke kan klare. Jeg har aldrig været bange for hverken læger eller tandlæger eller anden tværfagligpersonale inden for sundhedsområdet. Men er det muligt at komme i fuld bedøvelse, eller skal man da igennem egen læge for så at komme på sygehuset og få dem fjernet?

Min krop er ekstremt følsom, og jeg kan derfor stadig godt mærke svig og smerte i lokal bedøvelse. Ved mit kejsersnit for næsten tre år siden, var de også nødt til at ligge mig i fuld narkose, fordi de ikke kunne bedøve mig ordentligt, selvom alt var prøvet og gjort. Jeg er endvidere blevet opereret for karpaltunnel- og ulnaris syndrom, hvor de også stoppede op og lagde mig i fuld narkose, da smerterne var for uudholdelige.

Er det min tandlæge eller læge, jeg skal gå til for at komme videre i systemet med at få mine visdomstænder fjernet?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

For at få fjernet dine visdomstænder i fuld bedøvelse skal du blot bede din tandlæge oplyse dig om, hvem der udfører operationer i fuld narkose. Det fremgår blandt andet i Tandlægebladet under kollegiale henvisninger. Du behøver således ikke en henvisning af nogen art, men under alle omstændigheder skal du selv betale for operationen.

Held og lykke!

Venlig hilsen Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 17.06.2014
Annonce