Annonce

Min søn har smertefulde erektioner. Hvad kan han gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver til Jer, fordi min søn på snart 10 år har døjet med erektion siden han var cirka to år gammel.

Han har fået to operationer: Den første var for forsnævring . Den anden fordi urinvejsåbningen var groet fast midt på penishovedet.

Hans erektioner har de seneste par år generet ham rigtig meget. Han vil for eksempel ikke bade efter gymnastik eller i svømmehallen, hvis ikke det kan være bag en lukket og låst dør.

Det er flere gange om dagen at den "står" op og den kan være sådan i meget lang tid. Han bruger hænderne til at "bukke" den nedad mellem hans ben. Den er nogle gange lidt hævet og rødlig. Han siger, at det gør ondt nogle gange, når den "står" op, mens det andre gange føles ubehageligt.

Det er meget svært at få den vasket ordentligt, dels fordi forhuden igen nu kun kan trækkes lidt tilbage, dels fordi han siger det gør ondt at vaske på og under penishovedet.

Vi har været ved lægen flere gange og får næsten altid det samme at vide. Han er en dreng og det er normalt.

Det er et problem, at han ikke kan tisse, har smerter, lugtgener, hævelse, rødme og erektioner.

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig på vejen til at hjælpe min søn.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Når din søn er behandlet hele to gange for problemer med forhuden, skal det selvfølgelig være i orden. Hvis forhuden igen ikke kan trækkes tilbage, bør han klart vurderes af en urinvejskirurg – en urolog. Din læge må simpelthen få skrevet den henvisning.

Hvad det andet problem angår, er jeg vældig usikker. Jeg er enig i, at det er normalt, at han får rejsninger . Hvis det virkelig er et problem for ham, må han vel starte hos en børnelæge. Imidlertid giver du indtryk af, at hans rejsninger også er ubehagelige, fordi forhuden strammer, og det understreger kun vigtigheden af, at han igen bliver bedømt med henblik på en eventuel ny operation.

Jeg har ikke så meget mere at tilføje og ønsker held og lykke med foretagendet.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 19.12.2014
Annonce