Annonce

Kan et tandimplantat være kræftfremkaldende?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har fået fjernet en kindtand og påtænker at få sat et implantat ind i stedet. Jeg kan læse, at et sådan består af en rod lavet af titanium.

Mit spørgsmål går på, om ikke man med nikkelallergi kan risikere en reaktion, samt at det titanium, der bruges også indeholder aluminium, hvilket nogle mener kan være kræftfremkaldende?

Er det ikke sådan, at disse implantater har været kendt så kort tid, at vi i virkeligheden ikke kender konsekvenserne endnu? Jeg håber meget på et svar, da jeg ikke kan se disse forhold beskrevet andre steder.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå din bekymring med hensyn til en eventuel reaktion på et tandimplantat. Til trods for meget forskning inden for området omkring reaktioner på diverse metaller, er spørgsmålet endnu langt fra afklaret.

Dog ved man, at en meget lille del af befolkningen reagerer med overfølsomhed over for titanium i tandimplantater. Så hvis du vil være på den helt sikre side, synes jeg, det vil være en god idé, om du fik foretaget en hudtest over for diverse metaller, før du får indsat et implantat.

Implantater indeholder ganske rigtigt aluminium, men i de små mængder skal du ikke være bange for, at det skulle være kræftfremkaldende.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 13.05.2015
Annonce