Annonce

Jeg brækkede min finger for år tilbage, hvorfor har jeg stadig ondt?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg brækkede for nogle år siden min pegefinger på venstre hånd. Det var det yderste led det gik ud over og jeg oplever nogle gange stadig at have ondt, der hvor bruddet var. Hvordan kan det være? Jeg fik den gang at vide, at jeg har hypermobile led, har det noget med det at gøre?

Jeg har også et andet spørgsmål, der handler om skinnebensbetændelse. Jeg har for nyligt gået en del. Pludselig får jeg virkelig ondt i begge mine skinneben og det gør stadig ondt i dag. Det med mit skinneben skete i torsdags. Det gør rigtig ondt hver gang jeg går, der kommer hele tiden et "hiv" op i mit ben når jeg træder og hvis jeg bøjer min fod gør det endnu mere ondt. Jeg kan næsten ikke holde til smerten. Kan det være skinnebensbetændelse?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du skriver at bruddet var i et led på din finger. Det kan jo have medført en lille skade på brusken i din finger, hvilket bevirker fortsatte smerter. Nogle gange har man "bare" ind i mellem "ondt" i et "gammelt brud". Der er jo sket nogle forandringer i forbindelse med bruddet/helingen. Der er desværre ikke rigtig noget man kan gøre ved det, udover lige at få undersøgt at knoglen rent faktisk er vokset rigtig sammen.

Skinnebensbetændelse er en irritationstilstand i det område hvor nogle af musklerne i underbenet hæfter på skinnebensknoglen. Denne tilstand opstår ved en overbelastning og kan gøre ret ondt. Det kunne god være det du har fået. Så bliver du nødt til at give benet lidt "fred" og eventuelt lave nogle øvelser eller udspænding.

Med venlig hilsen

Hans Gad

Speciallæge i ortopædi- og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 19.01.2016
Annonce