Annonce

Kan jeg fortsætte boksning efter korsbåndsoperation?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Min spørgsmål går på korsbåndsoperation.

Lægen som scannede mit knæ kunne konstatere jeg har revet forreste korsbånd over.

Han anbefaler vi tager et genoptræningsforløb på 3 måneder, da folk ofte kan undvære operation.

Jeg er 26 år og bokser og løber til hver dag. Mit spørgsmål lyder på, om han har ret i, at jeg vil kunne træne det op uden at forværre skaden når jeg er så aktiv som jeg er?

Har læst diverse artikler om genoptræning, men der står man vil kunne vende tilbage til normal hverdag.

Det er min ikke, bokser 3 gange om ugen og løber ca. 30 km om ugen. Vil jeg kunne dette uden operation, eller hvad er chancen på at jeg vil kunne?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Det er svært at svare præcist på om du vil kunne klare at bokse, uden operation. Boksning stiller måske nok store krav til knæet.

Der er desværre heller ikke 100 % garanti for at en operation vil sætte dig i stand til at bokse , uden gener. Løb vil du med stor sandsynlighed kunne klare uden operation.

Et genoptræningsforløb betyder jo heller ikke at du ikke kan få en korsbåndsoperation. Det er faktisk udmærket at prøve et genoptræningsforløb, og så vurdere.

Der er selvfølgelig en risiko for at du "spilder" tre måneder. Omvendt er det en god ting at kunne gennemføre et genoptræningsprogram inden operationen, da du skal være i stand til at gennemføre et lignende program efter operationen.

Et opereret knæ bliver aldrig helt som det var inden skaden, og du vil sandsynligvis være mere udsat for slid på brusken.

Så selv om det er en svær tanke, bør du overveje, hvorvidt du skal blive ved med at bokse eller skal dyrke en anden form for motion.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 23.01.2017
Annonce