Annonce

Hvorfor har jeg stadig ondt i nakken?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg fik en stærk smerte i venstre side af nakken for ca. 2 måneder siden.

Har fået råd om nakkeøvelser, massage og varmebehandling af fysioterapeut og lægen har ordineret Ibumetin og panodil (modificeret udløsning). Intet hjælper.

Symptomer: Dagligt starter smerten først lidt op ad dagen og er værst om aftenen. Starter med kriblende fornemmelser (som om der var en larve i nakken). Går over i en knivskarp smerte. Udløses når jeg kigger nedad. Forhindrer mig f.eks. i at bruge min computer (skriver derfor dette tidligt på dagen), lave køkkenarbejde, læse.

Årsagen kan være: Dårlig arbejdsstilling ved computer eller en akavet stilling under nattesøvn. Lytter ofte til radio om natten grundet dårlig nattesøvn og vender så hovedet på en lidt anstrengt måde mod radioen. Ondet kom langsomt krybende.

Hverken læge eller fysioterapeut har forholdt sig til hvad årsagen kan være. På nettet har jeg set, at årsagerne kan være mange og kræver forskellig behandling.

Trods min alder (74), har jeg ikke mistanke til slidgigt, da jeg ikke har besvær med mobiliteten. Min mistanke drejer sig om en fibersprængning, baseret på, at der er en lille bule på musklen, som ikke er i den anden side.

Desuden de kriblende fornemmelser - kan det skyldes overrevne fibre, som eksponerer nerveender? Mit spørgsmål er - forudsat, at det er en fibersprængning - hvordan behandler jeg det bedst ud over smertestillende medicin og varme? Hvile og/eller træning? Hvor lang tid kan det vare?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Det lyder ikke umiddelbart som en fibersprængning. Men når du har en "bule" vil du godt kunne have nogle muskelspændinger. Hvis det skulle være en fibersprængning burde generne være i aftagende på nuværende tidspunkt.

Du skriver ikke om du har gener ud i armen, i så fald bør du jo henvises til en nærmere undersøgelse af din nakke. De kriblende fornemmelser "kunne antyde" at der er en påvirkning af din nerve, men det er langt fra ensbetydende med dette.

Du må selv prøve at ændre på de ting, du mener kunne belaste din nakke. Jeg formoder din fysioterapeut har anvist dig nogle øvelser?

Hvis dette ikke hjælper relativt hurtigt bør du bede om en henvisning til nærmere undersøgelse.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 23.01.2017
Annonce