Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Nakke og ryg

Sund nakke og ryg

Ondt i ryg og nakke er en folkesygdom, der plager mellem 30 og 80 procent af befolkningen i løbet af et år, afhængig af, hvordan tallet gøres op. Helt sikkert er det, at ondt i ryggen er den mest almindelig årsag til langvarige sygemeldinger og at det koster både samfundet og den enkelte masser af tid og penge.

Opdateret: 11. Marts 2008

Ondt i nakke og ryg er en folkesygdom

Ondt i ryg og nakke er en folkesygdom, der plager mellem 30 og 80 procent af befolkningen i løbet af et år afhængig af, hvordan tallet gøres op. Helt sikkert er det, at ondt i ryggen er den mest almindelig årsag til langvarige sygemeldinger, og at det koster både samfundet og den enkelte masser af tid og penge.

Årsager til smerter i ryg og nakke

Ondt i ryggen og nakken kan have mange årsager . I langt de fleste tilfælde er det en irriterende men ufarlig tilstand, som mest af alt bør minde ryggens ejermand om, at der er behov for passe bedre på kroppens største og mest komplicerede samling af led og muskler.

De fleste ved, at ensidigt gentaget arbejde og tunge løft er hårdt ved ryggen, men det kommer bag på mange, at stillesiddende arbejde foran en computer, kan være næste lige slemt. Særlig hvis man heller ikke i fritiden får dyrket motion og bevæget sig.

Den gode nyhed er, at man selv kan gøre en hel masse for at få en sund ryg og nakke, som ikke plager ejermanden med ’hekseskud’, myoser og hovedpine, der ofte skyldes muskelspændinger i ryg og nakke. Læs mere om hvordan du kommer i gang i artiklerne:

Ondt i nakken

Ondt i ryggen


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.