Annonce

Jeg har utroligt ondt i lænden

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er en pige på 36 somre, som har kæmpet med smerter siden jeg var 15.

Jeg fik konstateret fibromyalgi for 2 år siden og begyndende osteopeni for 5 år siden.

For et års tid siden, knækkede venstre ben under mig. Det knækkede i bækkenet når jeg gik. Efter samtale med lægen, blev jeg henvist til kiropraktor (da jeg også er hypermobil) gik jeg med til behandling med en vis portion skepsis.

Fortalte kiropraktor hele journalhistorien, også at jeg havde haft latent bækkenløsning under sidste graviditet 2009. Hun mente, at det var den bækkenløsning som voldte mig problemer, og ville knække mig på plads. Efter to behandlinger gik det rimeligt.

Men nu 6 måneder senere har jeg de ondeste smerter i hofter, bækken og lænd. Synes ikke jeg har mod på kiropraktor igen.

Gode råd modtages gerne, da jeg snart ikke aner hvor jeg skal gøre af mig selv.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Jeg kan godt have min tvivl om hvorvidt dine symptomer med benet var p.g.a. bækkenløsning, men har jo ikke undersøgt dig.

De symptomer du beskriver nu, bør undersøges nærmere. Du bør primært blive undersøgt af en ortopædkirurg som sandsynligvis vil bestille en røntgenundersøgelse.

Det er ikke sikkert at forklaringen kan findes på et røntgenbillede, men det bør du få taget i forbindelse med en undersøgelse.

Det er muligt at "behandlingen" bliver træning ved fysioterapeut, men det kan man ikke vide før du er undersøgt.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 23.01.2017
Annonce