Annonce

Har jeg pådraget mig en usædvanlig skade?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg var ved at flytte blomsterkummer på den måde, at jeg trak dem op på en sækkevogn og kørte dem på plads. Kummerne er lavet af oversavede plastiktønder, hvor der er et låg til påfyldning. Dette låg fik fat i en flisekant, netop som jeg af al kraft trak i kummen.

Det pludselige ryk forårsagede et kraftigt knæk i ryggen med voldsomme smerter til følge. Det var en åben prolaps, hvor den den geleagtige diskus-kerne træder helt ud. Den er langsomt helet af sig selv, således at jeg nu er stort set smertefri og har bevægelighed som før skaden skete.

Min forsikring vil ikke dække skaden, da de vurderer, at skaden ikke ville være opstået, hvis min ryg havde været rask og at det ikke ville ske for andre. Det er jeg selvfølgelig ikke enig i.

Vil det ikke kunne ske for alle?

Jeg er styrketræner og har haft smerter i min underarm i en måneds tid. Jeg troede det ville gå over af sig selv men det er her stadig, men smerten er ikke slem, men er stadig bekymret.

Jeg kan ikke mærke om det kommer fra knoglen eller musklen. Hvad kan der være galt?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Jeg tror godt at skaden ville kunne ramme andre med det samme uheld.

Men, du er sikkert blevet MR scannet siden man har kunnet udtale sig så præcist omkring din skade.

Det er muligt at scanningen har vist nogle generelle forandringer i din ryg, det kan jeg jo ikke udtale mig om.

Da det lyder som om du er ved at være rask igen, har du ikke nogen større mén grad, og dermed næppe heller erstatningsberettiget.

Har du bemærket om smerten i din arm aftager, hvis du ikke træner? Umiddelbart tænker jeg at det er en irritationstilstand, enten svarende til dine sener/muskler, eller måske især hvor senerne sidder fast på knoglen.

Du bør starte med at prøve om ikke mindre belastning/træning hjælper og samtidig lave udspænding af din muskulatur

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 23.01.2017
Annonce