Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad kan jeg gøre ved mine knæ, der låser?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har smerter 24/7 og det er ved at drive mig til vanvid. Mine knæ låser, især højre og hvilket blevet forværret efter en ulykke i april, hvor jeg blev kørt ned og mine ledbånd sprang.

Har gået hos en overlæge på Gentofte som ikke vil operere mine knæ med den begrundelse at jeg også har psoreasisgigt og (som han siger) er infektionsfaren er alt for stor og han tror det vil ende med at jeg får ambuteret mine ben.

Det er meget smertefuldt når det/de låser og denne hang har det varet 6 dage. Ellers får jeg på gigt afd. tappet væske ud af hæle og knæ og derefter indsprøjtet binyrebarkhormon ca hver 3-4 mdr.

Nu spørger jeg så om det virkeligt er tilfældet at der intet er at gøre end gå med den/de Donjoy jeg har fået udleveret?

På forhånd tak.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Det lyder som lidt af en ulykkelig situation.

Du skriver ikke hvor gammel du er og hvor "ødelagte" dine knæ i øvrigt er.

Men, hvis dine knæ låser som følge af en stor skade på dine menisker, burde man kunne klare det ved en kikkertoperation.

Men, måske er du samtidig i en immunsupprimerende behandling for din psoriasis gigt? I så fald er der jo infektions risiko.

Måske skal en evt kikkertoperation være i forbindelse med et samarbejde mellem ortopædkirurger og rheumatologer. Men måske låser dine knæ af helt andre årsager?

Jeg kan ikke komme det nærmere ud fra de oplysninger du har givet mig.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret:
Annonce