Annonce

Kan polymyalgia reumatica give skuldersmerter?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Siden juni 2016 har jeg haft ondt i højre side af skulderpartiet.

Smerten strækker sig fra højre side af nakken over højre side af halsen ud i højre skulderbladmuskler og et stykke ned i højre overarm. Det medfører, at det gør ondt at dreje hovedet især til højre. Jeg kan mærke ømheden ved alle bevægelser i dette område, men kan dog udføre dem. Smerten er værst om morgenen men bliver senere svagere og mere tålelig.

Min arm- og kropsmobilitet fejler ikke noget. Jeg deltager 2 gange om ugen i gruppegymnastik for Parkinson-syge, og jeg kan udføre alle øvelser til UG.

Jeg har været hos min læge to gange om problemet. Hun fandt frem til at jeg ikke har discusprolaps og sendte mig til røntgen af skulderen. Da røntgen ikke viste noget anbefalede hun at jeg gik til massage/fysioterapeut.

Jeg fik ikke en henvisning da hun ikke kunne finde en diagnose. Jeg gik alligevel et par gange til en fysioterapeut, men behandlingen overhovedet ikke gav nogen bedring. Jeg købte også et massageapparat med infrarød lys, men det gav heller ikke nogen forskel.

Jeg fik Polymyalgia rheumatika i 2012. Smerterne (og ubevægeligheden) sad i begge overarme. Jeg skulle have hjælp til at tage tøj af og på, og til at blive barberet.

Fra juni 2012 til juni 2014 blev jeg behandlet på Gentofte Hospital med Prednisolon, med god effekt.

Jeg har en mistanke om at mit problem – smerter om morgenen som letter i løbet af dagen – kan være delvis opblomstring af min PMR. Min læge siger NEJ.

Jeg vil høre doktorens mening eller en idé om hvordan jeg kan komme af med problemet.

Jeg har stadig Prednisolon 2.5mg hjemme, da lægen på Gentofte Hospital sagde ved afslutning af behandlingen, at hvis smerten dukker op igen kan jeg fortsætte med tabletterne i en periode.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Jeg synes ikke du selv skal begynde at tage Prednisolon.

Men, det er svært at sige hvad dit problem skyldes.

Det at smerterne er værst om morgenen, kunne tyde på en irritationstilstand som så bedres når du kommer i gang og blodgennemstrømningen i musklerne øges. Dette kan jo også ses ved PMR.

Hvis ikke din læge har ordineret nogle blodprøver, synes jeg du skal bede om at få dette taget og evt. blive henvist til Rheumatolog.

Du skriver at du træner på et hold for Parkinson-syge, men ikke om du selv har lidelsen. I så fald kunne en mulig forklaring også findes der.

Jeg synes du må bede din læge om en vurdering igen og "insistere" på nærmere udredning. Det er jo lang tid du har haft dine gener

mvh

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 21.03.2017
Annonce