Annonce

Hvorfor værker mit knæ ved cykling?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

For et par uger siden da jeg var ude og cykle en tur på mtb (som jeg gør en del), begyndte det at gøre lidt ondt på siden/bagsiden af knæet hver gang jeg bøjede det. Det blev egentlig ikke værre eller bedre om jeg trådte tungt eller let i pedalerne.

Efter et par dage uden cykling forsvinder det så småt, men cykler jeg en tur igen blusser det op igen. Det har stået et par uger nu.

Jeg mærker intet til det når jeg går, men kan mærke det hvis jeg bøjer benet helt sammen.

Det er primært på indersiden af knæet, det føles som den store sene der kommer fra baglåret og hæfter lige under knæet. Der også lidt på den tilsvarende sene i højre side af knæet. Det føles som om det gør ondt når jeg spænder musklerne i baglåret.

Hvad kan dette skyldes? Har cyklet mange gange om ugen i flere år

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Irritaion af den sene du beskriver ses ofte i forbindelse med cykling. Du må prøve at ændre indstillingen på din cykel en smule, f.eks. sætte sadlen en anelse højere op, samt undlade at køre i "for tungt gear".

Der kan selvfølgelig være kommet lidt irritation i dit knæ, som gør at ledkapslen bag på knæet buler en smule ud og kommer i klemme. Dette behandler man som udgangspunkt ikke på.

Der kan sjældent påvises noget som helst på senen ved f. eks. en scanning

Prøv eventuelt at kontakte en fysioterapeut.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 21.03.2017
Annonce