Annonce

Min datters knæ gør ondt efter slag

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Min 11-årlige datter slog sit knæ imod en andens knæ, onsdag, for 8 dage siden, til Taekwondo. Hun kom hjem, havde ondt og knæet var hævet, lige under knæskallen. Næste dag var det tydeligt blåt og hævet unde knæskallen, men hun kunne sagtens gå på det.

Hen over weekenden klagede hun flere gange over smerter, fik smertestillende og tog den lidt med ro. Knæet så nu helt normalt ud.

Mandag morgen har hun stadig meget ondt og vi tager til lægen. Meget kort undersøgelse og besked om, at hun bare skal fortsætte som hun plejer! Igår, onsdag, kommer hun grædende, humpende ind, det gør så ondt når hun bl.a. cykler og bruger knæet.

Hun siger det føles som om en knogle er skæv. Der er intet at se, der er ingen hævelse. Når jeg rokker med knæskallen knirker det, trykker forsigtigt under denne og hun sidder oppe under loftet.

Hvad skal jeg gøre med hende?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Hvis din datter har fået et slag direkte ind på knæskallen, er der flere ting der kan gøre ondt.

Dels sidder der en slimsæk foran knæskallen, som kan hæve og gøre ond. Dels kan der ved sammenstødet ske det at knæskallen slår ind mod lårbensknoglen og derved kommer der "irritation inde i knæet" med lidt øget væske i brusken. Dette tager lang tid om at falde til ro. Det at det knirker når du rokker med knæskallen, er udtryk for at der er irritation i vævet omkring knæskallen.

Det gør mere ondt når man belaster på bøjet knæ, da man derved øget trykker på både knæskallen og vævet omkring denne.

Da hun er undersøgt, synes jeg din datter skal prøve at reducere belastningen lidt i en periode på nogle uger og se om ikke det falder til ro.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 22.03.2017
Annonce