Annonce

Hvorfor har jeg fået ondt i knæet mens jeg sov?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg fik en nat for et par uger siden meget ondt i knæet, når jeg lå på ryggen, altså jeg kunne ikke strække benet ud. De efterfølgende dage havde jeg problemer med at gå fordi benet ikke kunne strækkes pga. smerter. Jeg sad derfor i en lænestol det meste af dagen.

Pludselig, da jeg rejste mig var det gået over, ingen smerter og benet kunne strækkes igen. Men det kommer tilbage hver nat, hvor jeg har mange smerter og problemer med at sove.

Om morgenen stadig mange smerter men ved det bliver tåleligt når jeg har siddet lidt i en stol og går rundt. Smerten sidder i knæhasen og benet er helt låst.

Jeg vejer 115 kg, hvilket jo ikke gør det bedre. Men normalt har jeg ikke smerter i knæet overhovedet.

Skal også lige sige, at den nat det startede, havde jeg ikke lavet noget udsædvaneligt eller på anden måde kommet til skade med knæet.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Det kunne godt lyde som om du har fået en skade på din menisk. Menisker en nogle brusk skiver eller nærmest "ringe" der ligger mellem knoglerne i knæet.

Man kan godt få en skade på en menisk , uden at have haft noget større uheld med knæet.

Hvis man har en revne i en menisk, kan noget af den bevæge sig ind og komme i klemme mellem knoglerne. Dette giver fornemmelse af aflåsning og smerter.

Der kan være andre forklaringer på dine symptomer, men jeg synes bestemt du skal tale med din læge om det.

Der er ikke noget "farligt" ved at have en menisk skade, men det kan jo være ret ubehageligt.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 24.04.2017
Annonce