Annonce

Hvad kan være årsagen til vores søns bensmerter?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Vi har en søn på 20 år som igennem de sidste 6 år har haft ondt i begge sine ben (lige over hans ankel/vækstlinien) hver gang han forsøger at løbe.

Frem til han var ca. 14 år havde han ingen problemer, men efter et sommerophold på FC Midtjyllands Fodboldakademi tilbage for nogle år siden har han ikke kunnet løbe uden smerter.

Han har gået til alverdens massørerer, fysioterapeuter samt er blevet opereret op til flere gange på Privat hospital – sidste gang i november måned for Compartmentsymdrom. Han har tillige forsøgt med pauser helt op til 1 år – men desværre har dette ej heller hjulpet.

Han er både blevet skannet på Hamlet samt på Hvidovre Hospital med kontrastvæske, men de har desværre intet unormalt fundet.

Vi er snart ved at opgive og smide håndklædet i ringen, men det gør os ondt at se ham prøve bare at lunte lidt afsted og han så alligevel må stoppe efter 10 minutter og gå humpende tilbage med tårer i øjenene.

Han beskriver smerten som meget voldsom , brændende og sviende.

Vi vil gøre alt for at få en diagnose, og håber meget på, at I måske vil kunne hjælpe ham/os.

Mvh. to forældre

Svar:

Kære spørger

Forstår godt jeres frustration.

Imidlertid synes jeg det er svært at komme med nogen diagnose ud fra beskrivelsen. Det virker jo som om han er undersøgt for det mest oplagte.

Når han er blevet scannet med kontrast tænker jeg også at man har udelukke "skinnebensbetændelse"?

Tilbage er der næsten kun at tænke på om det i virkeligheden er noget andet der er problemet.

Er han blevet undersøgt for om han har nogen form for discus prolaps eller anden ryglidelse der påvirker nerverne til benene? Det er lidt af et "skud i tågen", men værd at overveje.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 26.04.2017
Annonce