Annonce

Er det muligt at få fjernet sine kraveben?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har to tydelige knogler - 1 på hver skulder. Er kommet frem til, at det nok er mit kraveben er der deformt. Jeg har efterhånden trænet og prøvet at tage på rigtigt (Jeg vejer 65 kg og er 183 cm høj) - i håb om at set ville gøre det mindre tydeligt.

Det er ikke til gene ud over psykisk. Da jeg ikke er super glad for den måde det ser ud. Det gør blandt andet at jeg ikke nyder at være f.eks. På standen uden t-shirt og lignende.

Mit spørgsmål lyder - er der nogen former for medicin eller endda operation man kan få foretaget for at få dem fjernet, eller sænket hvis det er muligt.

Hvis valget stod med mellem to store ar eller de to deforme knogler, var valget med det samme røget på ar...

Håber I kan hjælpe.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Nu har jeg ikke set noget billede. Men er dine kraveben i virkeligheden så deforme? Der er stor forskel fra person til person.

Du er jo ret slank, bedømt ud fra dine oplysninger, og så er kravebenene jo tydeligere.

Desværre findes der hverken operation eller medicin der kan hjælpe dig.

Teoretisk set kunne man operere. Men det ville påvirke funktionen af dine skuldre og måske give dig smerter plus ar. Og, jeg tror ikke du kan få nogen kirurg til at gøre det.

Det er synd du har det forhold til din krop. Evt kunne du overveje en form for styrketræning (hvis ikke du allerede gør dette). Ændret muskelfylde kunne også ændre det "samlede udseende".

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 25.06.2017
Annonce