Annonce

Hvad er behandlingen af en irriteret slimsæk?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har gennem flere år haft ondt i den ene fod. Det er et bestemt sted på foden (hælen), der gør ondt, og det er undersøgt og konstateret, at det er en hævet slimsæk.

Smerterne bliver værre, hvis jeg går ture (hvilket er svært at undgå som hundeejer), og jeg har måtte stoppe med løb og tennis, da det belaster foden for meget. Lange gåture har jeg også måtte stoppe med. Jeg har været på idrætsklinikken på Glostrup Hospital, hvor jeg lavede forskellige øvelser for foden gennem et års tid, til de opgav mig, da det ikke hjalp.

Jeg har fået lavet specialsåler hos en psysioterapeut, men det har ikke hjulpet på smerterne. Jeg har taget ibuprofen 400 mg. - senest i ca. en måned - da smerterne blev så slemme, at jeg ikke kunne sove. Det tog toppen af smerterne, men problemet var/er der stadig.

Min læge har sagt, at nogen mennesker ikke kan klare så meget, og at jeg bare må undgå at belaste foden, men det er svært, da der stort set ikke skal noget til før, at det gør ondt.

Jeg vil derfor høre, om der ikke kan findes andre løsninger. Er det f.eks. muligt at bortoperere slimsækken, da smerten synes at komme fra samme sted, hvorfor jeg tænker, at problemet måske forsvinder, hvis slimsækken bliver bortopereret?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Nu ved jeg ikke præcis hvor din hævede slimsæk sidder. Men som udgangspunkt ville jeg være meget tilbageholdende med at operere. Du kan risikere at ende ud med flere problemer.

Men jeg tænker at det er lidt underligt at du ikke har fået en ultralydsvejledt blokade.

Hvis dine smerter sidder i selve hælpuden, er dette ikke en mulighed. Men hvis smerterne sidder i en slimsæk, synes jeg man bør forsøge dette.

Der er ikke garanti for det hjælper, men der er en mulighed.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 25.06.2017
Annonce