Annonce

Hvad kan man gøre ved achillessene-betændelse?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har fået konstateret achillessene-betændelse i den ene "ankel" (det er nu også begyndt i det andet ben).

Jeg har fået behandling hos fysioterapeut, en form for massage (som gjorde hamrende ondt) samtidig nogle øvelser på trappe. Jeg har fået indlæg da jeg har lidt forfodsnedsænkning. Jeg fik i en periode lidt stærkere piller, men da de ikke hjalp nok, stoppede jeg med dem.

Jeg kan nogen gange næsten ikke gå, når jeg ikke hele tiden har været i bevægelse. Værst er det dog om natten, hvor jeg meget længe er vågnet med store smerter, efter blot 3-4 timers søvn. Hvad kan man/jeg gøre ved det?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Achillessene betændelse kan desværre både være langvarigt og smertefuldt. Nogle gange bliver en sådan sene ret øm når den er i ro/bliver "kold". Træning og indlæg så du aflaster senen når du går er jo det man anbefaler.

Evt. kan du tale med din læge om hvorvidt du kan få en indsprøjtning med binyrebarkhormon i området. Det er langt fra altid det hjælper, men nogle gange giver det så god lindring, at man efter en kort pause kan genoptage en mere "intens" genoptræning.

Nogle anbefaler såkaldte NSAID tabletter ("gigtpiller"). De har ikke den store virkning på denne lidelse og du ville skulle tage dem i lang tid. Det kan ikke anbefales på grund af bivirkningerne.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 05.09.2017
Annonce