Annonce

Hvorfor "låser" mine ben under samleje?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har et par udfordringer vedrørende min led i forbindelse med sex.

Med de seneste sexpartnere har jeg oplevet, at mine hofter/ben syrer elle låser under samleje i missionærstillingen. Jeg må nogen gange afbryde samlejet pga smerter/ubehag og ofte skal der gå noget til og jeg må bruge mine hænder for at få mine ben ud af stillingen igen.

De føles ret ubehageligt og jeg undrer mig over hvorfor min krop opfører sig sådan? Og hvad jeg evt kan gøre? Derudover oplever jeg også at hvis jeg sidder ovenpå i samlejet, så får jeg ubehag i mine knæ? De føles som gele - generelt er det ikke særlig rart for mig at ligge på knæ, men har aldrig haft knæskader eller lignende.

Med til historien er, at jeg kun dyrker lidt motion. Jeg cykler til ig fra arbejde og går i perioder lange ture og op og ned af trapper dagligt,men træner fx ikke ugentligt i et fitnesscenter. Derudover skal det nævnes, at jeg ikke har haft langvarige seksuelle relationer i mange år og derfor ikke ved om problemet ville ændre sig, hvis min krop fx vænner sig til bevægelserne.

Håber I kan gøre mig lidt klogere på, hvorfor min krop opfører sig som den gør og hvordan jeg kan løse problemet.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Umiddelbart lyder det som om dine ben rent faktisk "syrer til" /kramper. Tænker du skal overveje noget træning/smidighedsøvelser. Tal evt med en fysioterapeut om dette.

Hvad angår dine knæ, kommer der jo en del pres på leddet mellem din knæskal og din lårbensknogle.

Jeg kunne forestille mig at du også kunne tale med fysioterapeuten om noget træning som ændrer belastningen på dit knæ, da det jo lyder til, du også har det problem i hverdagen.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 05.09.2017
Annonce