Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Bliver man lavere i løbet af dagen?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg sidder på arbejdet og har en lille uenighed omkring et emne, med mine kollegaer.

Jeg mindes at have læst – har selvfølgelig selv målt efter – og har fundet ud af at jeg er 2 cm højere om morgenen, end om aftenen...

Jeg kan ikke få mine kollegaer til at tro mig, så jeg spørger dig. Jeg er 28 år og arbejder som smed, som er et tungt og fysisk arbejde.

Hvis ikke at det er for meget at bede om, så kunne jeg godt tænke mig en god beskrivelse af, og hvorfor det sker, at man bliver lavere i løbet af dagen... Hvis altså jeg har ret i min udtalelse!?

Hilsen

En spørger

Svar:

Kære spørger

Du kan godt have ret i din påstand.

Især når du er så ung.

Mellem hvirvlerne i vores rygsøjle ligger der disci (discus i ental).Disse disci indeholder en vis mængde væske I løbet af natten, hvor der ikke er belastning ned på rygsøjlen, kan disse disci "suge væske til sig" og være væskefyldte og "høje" om morgenen.

I løbet af dagen, når du går/står, kommer der et konstant tryk på dine disci, og noget af væsken presses ud igen. Således kan der godt være forskel på din morgen. og aftenhøjde.

Med alderen bliver disci mere "udtørrede" og der vil ikke være så stor forskel

Mvh

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce