Annonce

Hvorfor låser mine knæ?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er en pige på 17 år som tidligere har været konkurrencesvømmer i 7 år, jeg stoppede for 3 år siden og nu er jeg begyndt at få ondt i mine knæled når jeg skal rejse mig op, som om de sidder fast.

Hvad er årsagen?

Hilsen

En spørger

Svar:

Kære spørger

Der kan være mange årsager til at man føler "knæene sidder fast" Men hos en pige på din alder, med problemet i begge knæ, vil jeg gætte på at det er din knæskal der er problemet.

Det behøver ikke at hænge sammen med at du tidligere har svømmet. Hos nogle,- oftest piger, kan der komme problemer med at knæskallen bevæger sig lidt for meget mod ydersiden af knæet når man bøjer/strækker. Det er ikke sådan at det kan ses, men det kan mærkes. Derved "støder knæskallen på lårbensknoglen" og den kan i den forbindelse give en fornemmelse af kortvarig aflåsning.

Dette kan ofte være ledsaget af ubehag i knæene ved belastning på bøjet knæ som f.eks. ved trappegang, eller cykling hvor man skal træde hårdt f.eks. op ad bakke.

Du kan evt tale med en fysioterapeut/din læge om at få nogle øvelser, der kan medvirke til at din knæskal bevæger sig anderledes igen.

Med venlig hilsen

Mvh

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 25.11.2017
Annonce