Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har ondt i knæene efter cykelløb!

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Her i går havde vi et cykelløb ude på skolen, hvor vi skulle cykle 30 km. Jeg er overhovedet ikke vant til at cykle.

Efter cykelturen var jeg øm i benene, der var ikke som sådan nogle smerter. Men om aften når jeg skulle sove kom der smerter i knæene. Kunne ikke gøre noget som helst uden der kom voldsomme smerter i knæene og når jeg lå stille var der stadig smerter dog ikke lige så voldsomme.

Smerterne er så voldsomme at jeg ikke kan andet end at ligge helt stille, hvor der stadig er smerter. Smerterne sidder lidt over det hele ved knæet men primært over og på indersiden af knæskallerne.

Håber du kan hjælpe mig med hvad jeg kan gøre for at formindske smerterne.

Hilsen

En spørger

Svar:

Kære spørger

Du kan nok ikke rigtig gøre så meget ud over evt. at tage noget smertestillende og evt. komme noget is på.

Tænker problemet måske er gået over inden du får dette svar. Når du cykler, laver du en "belastning" på bøjet ben, hver gang du træder i pedalen.

Dette medfører en belastning i leddet mellem knæskallen og lårbensknoglen.

Mit gæt er, at du ved cykelturen har lavet en voldsom overbelastning af den del af dit knæ, når du slet ikke er vant til at cykle.

Du kan godt risikere at være irriteret i knæet i længere tid. I så fald kan du få din læge til at vurdere om du skal have nogle tabletter , der kan hjælpe på irritationen. Evt. noget fysioterapi.

Med venlig hilsen

Mvh

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce