Annonce

Jeg har slået halebenet, hvad skal jeg gøre?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er i mandags faldet og har slået mit haleben kraftigt. Jeg kan læse mig frem til at der ikke er det store at gøre ved det, Men samtidig står der mange steder at man bør søge læge.

Det gør utrolig ondt at gå, stå, sidde og ligge. Og uanset hvordan jeg sidder og ligger gør det ondt, nogle stillinger er dog selvfølgelig værre end andre. Jeg begynder efterhånden også at få ondt i lænd, ryg og skuldre pga. smerterne som gør at jeg er nødsaget til at ligge og sidde i nogle ikke så gode stillinger.

Jeg har prøvet at tage Panodil for smerterne, men det gør ingen forskel, Ipren ved jeg ikke om jeg må tage, da der står på mit duloxetine medicin at man helst skal undgå det.

Jeg kan læse mig frem til at man skal give det ro, men i hvor lang tid og hvor meget? (Jeg føler stadig at jeg er nødsaget til at holde mig lidt igang for at min depression ikke bliver forværret)

Er det nødvendigt at gå til læge? Jeg er utrolig utryg ved at være til læge så jeg vil helst undgå det, så jeg håber at i kan svare mig på mine spørgsmål og at det er nok.

På forhånd mange tak!

Hilsen

En spørger

Svar:

Kære spørger

Man behøver ikke nødvendigvis søge læge hvis man har slået halebenet.

Nogle gange kan halebenet være slået skævet og så kan det give afføringsproblemer. I så fald skal man have det rettet.

Ved mange smerter kan man overveje et røntgenbillede for at se om den nederste del er slået skævt, eller for at se om der skulle være andre brud. Et egentlig brud i selve halebenet er svært at se.

Der sidder en masse ledbånd fast i området og derfor kan smerterne også stråle ud fra området. At det gør ondt når du sidder er der ikke noget overraskende i, men det bør ikke blive ved at gøre ondt når du ligger. Hvis du bliver ved at have alle de smerter du beskriver, bør du overveje at besøge lægen.

Men hvis du ikke har andre former for symptomer, er der ingen risiko ved lige at se det an.

Der kan være smerter af en vis grad i op til et halvt år Selvfølgelig vil det hjælpe på symptomerne at du holder dig i ro. Men der er nu ikke nogle bestemte forholdsregler du skal tage. Du må gerne bevæge dig og lade smerterne bestemme hvad du kan holde til.

Jeg har ikke kunnet finde at der er problemer med at tage Ipren samtidig med Duloxetine. Du må gerne tage nogle i en periode, men bare ikke for mange på lang sigt. Hvis du evt. har kendte nyreproblemer er det en anden sag.

Mvh

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 25.11.2017
Annonce