Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Infektioner

Gratis influenza- og corona-vaccination tilbydes nu til udvalgte grupper

1. oktober startede efterårets vaccinationsindsats, og det betyder, at mange danskere nu kan blive vaccineret mod influenza og corona gratis.


Offentliggjort: 2. Oktober 2024

Efterårets vaccinationsindsats er skudt i gang, og for mange danskere betyder det, at de nu har mulighed for at få en gratis vaccine mod influenza og corona.

Tilbuddet om gratis vaccination gælder for de grupper, der har en øget risiko for at få et hårdt forløb med influenza eller corona. Ifølge Sundhedsstyrelsen har mange allerede booket tid til vaccination, men der er stadig masser af ledige tider.

Tidligere har det været muligt at gå på apoteket for at blive vaccineret, men dette tilbud findes ikke i år. I stedet er det regionerne, der står for at etablere vaccinationssteder rundt omkring i landet. Desuden kan man blive vaccineret hos Danske Lægers Vaccinationsservice. Du kan se dit nærmeste vaccinationssted på vacciner.dk.

På Sundhedsstyrelsens Danmarkskort kan du se alle vaccinationscentre i Danmark

Der vil igen i år være udekørende vaccinationstilbud til personer, der bor på plejehjem. Der er også tilbud om vaccination i eget hjem til personer, der er på grund af fysiske eller psykiske udfordringer ikke kan forlade hjemmet.

Læs mere: Hvad er influenza?

Særlige grupper omfattet af tilbud

Tilbuddet om gratis vaccination gælder for personer, der er i særlig risiko for at få et hårdt forløb med influenza eller corona. Konkret gælder det:

  • Personer over 65 år
  • Personer med kroniske sygdomme, såsom kroniske lungesygdomme, diabetes, kronisk lever- eller nyresygdom, hjerte-kar-sygdom og immundefekt.
  • Personer med svær overvægt, det vil sige et BMI over 35.
  • Personer med andre tilstande, der øger risikoen for et svært forløb med corona eller influenza, for eksempel svære psykiske lidelser.
  • Gravide i 2. eller 3. trimester.
  • Personer, der deler husstand med én, der har øget risiko for et svært forløb.
  • Børn, der har øget risiko for et svært forløb.
  • Førtidspensionister

Alle over 65 år har modtaget et brev enten fysisk eller digitalt med information om, hvordan man bestiller tid til vaccination. Er man under 65 år, skal man udfylde en tro- og loveerklæring, når man bestiller tid på vacciner.dk.

Tilbuddet om gratis vaccination gælder frem til 20. december 2024.

Læs meget mere om influenza-vaccination her.


Kilde: Sundhedsstyrelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.