Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Kræft

Hjælp og rådgivning til dig, der har prostatakræft

Som prostatakræftpatient har du mulighed for at få hjælp og rådgivning, så du kan komme bedst muligt gennem dit kræftforløb. Læs her, hvilke tilbud der findes.

Som prostatakræftpatient har du mulighed for at få hjælp og rådgivning, så du kan komme bedst muligt gennem dit kræftforløb. Læs her, hvilke tilbud der findes.

Kommunalt tilbud om kræftrehabilitering

Alle kommuner i Danmark tilbyder rehabilitering for kræftpatienter. Et rehabiliteringsforløb har til formål at gøre dig fysisk, psykisk og socialt klar til at vende tilbage til hverdagen efter sygdomsforløbet. Forløbet kan blandt andet bestå af fysisk træning, kostvejledning, individuelle samtaler og samtalegrupper. Tilbuddet kræver henvisning.

Du kan finde din kommunes tilbud på sundhed.dk.

Nyhedsbrev om prostatakræft

Denne artikel er en del af Netdoktors nyhedsbrev om prostatakræft. Netdoktor har også andre nyhedsbreve, f.eks. et om migræne og et med generelle sundhedsnyheder.

Se udvalget af nyhedsbreve og meld dig til her.

Rådgivnings- og støttetilbud fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse tilbyder forskellige former for rådgivning og støtte.

Kræftlinjen

Kræftlinjen er et telefonisk støttetilbud, hvor du kan tale med professionelle rådgivere om alt fra kost og motion under et kræftforløb til behandling og senfølger efter forløbet. Kræftlinjen har åbent alle hverdage mellem kl. 9-21 og i weekenden mellem kl. 12-17.

Ring til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Læs mere om Kræftlinjen her.

Cancerforum

På Cancerforum kan du skrive sammen med andre patienter, pårørende eller efterladte. I kan blandt andet dele råd og viden samt udveksle erfaringer om diagnosen, behandlingen og/eller livet som prostatakræftpatient.

Læs mere om Cancerforum, og opret en profil her.

Online samtalegrupper

Er du kræftpatient, pårørende eller efterladt, har du mulighed for at deltage i Kræftens Bekæmpelses online samtalegrupper. Grupperne faciliteres af en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse, og man kan tilmelde sig forskellige grupper afhængigt af ens situation. Der findes for eksempel en samtalegruppe for engelsktalende, en gruppe for kræftpatienter med senfølger og en gruppe for efterladte med hjemmeboende børn.

Du kan læse mere om Kræftens Bekæmpelses online samtalegrupper her.

Se alle Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud her.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Prostatakræftforeningen PROPA

PROPA er en landsdækkende forening, som er dannet for at støtte mænd med prostatakræft. PROPA arbejder blandt andet for at udbrede viden og information om sygdommen, at fjerne eventuelle tabuer omkring sygdommen og at skabe et politisk fokus på sygdommen for at forbedre vilkårene for patienter og pårørende.

PROPA har mange forskellige tilbud til prostatakræftpatienter og deres pårørende. Du kan blandt andet deltage i informationsmøder, støttegrupper for både patienter og pårørende og du kan tilmelde dig til motionshold.

Læs mere om PROPA og se aktiviteter og arrangementer her.


Kilder: Kræftens Bekæmpelse og PROPA

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.