Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tøj og udstyr til nyfødte

Det kan være rart med en pakkeliste til hospitalet, når terminen nærmer sig. Læs mere om hvilket tøj, som du bør medbringe til den lille ny.

Offentliggjort: 18. Juli 2022

Er du i tvivl om, hvad du skal have klar til din baby ankommer? Så kig med og få et overblik over det mest nødvendige – og alt ekstraudstyret – her.

Her kan du se, hvilke indkøb af tøj og udstyr, du skal have klar inden fødslen.

Tøj

Det er svært at vide, hvor stort dit barn er ved fødslen. Nogle børn vil kunne passe en str. 50, mens andre starter i str. 56 eller større. Derfor er det godt at købe lidt forskellige størrelser. Det er dog altid sådan, at de små vokser hurtigt, så køb ikke for meget tøj i de små størrelser. De bruger det nemlig ikke i lang tid. Derfor kan du starte med at have følgende på lager:

• 4-5 bodystockings

Variér eventuelt størrelsen, så du har et par stykker i str. 50 og 56.

• 2 natdragter

Hvis det er vinter, kan det være, at de skal være lidt tykkere. Er det sommer, er tynde bomuldsdragter helt fine. Det er meget forskelligt, hvor varme børn er, så du må eksperimentere lidt med, om der skal en bodystocking indenunder.

• 5-6 sparkedragter/heldragter

Køb for eksempel 2 i str. 50 og 2 i str. 56, indtil du ved, hvor stort dit barn er, og hvor hurtigt det vokser. Sparkedragter er rare for din nyfødte at have på om dagen, for der ikke er elastikker, der strammer eller ubehagelige knapper og lynlåse, der kan genere.

• 1-2 langærmede bluser

Du skal sikkert have flere, men vent til du kender dit barns størrelse bedre. Er det vinter, kan du med fordel købe uld. Om sommeren er bomuld passende.

• 1-2 bløde bukser – gerne med elastikkant i livet og omkring benene. Men de må ikke stramme.

• 4 par babysokker, der ikke må stramme omkring benet.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

• 1 hue

Sommer: Find en tynd bomuldshue. Vinter: Uld og fleece er godt, når det er koldt.

• Vinterbørn kan også have brug for varme sutsko, små vanter, en varm heldragt/køredragt i uld eller fleece og uldundertøj, der er perfekt til at holde barnet varmt.

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons