Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Overgangsalder

Overgangsalder: Ny alternativ behandling anbefales

The European society of Gynecology anbefaler nu, at man behandler generne ved overgangsalder med et særligt kosttilskud, der kan købes i håndkøb, frem for traditionel hormonbehandling, der kan øge risikoen for kræft.

Offentliggjort: 2. November 2017

The European society of Gynecology anbefaler nu, at man behandler generne ved overgangsalder med et særligt kosttilskud, der kan købes i håndkøb, frem for traditionel hormonbehandling, der kan øge risikoen for kræft.

Overgangsalderen melder sin ankomst med hedeture, humørsvingninger og dårlig nattesøvn, når kvinders østrogenproduktion naturligt falder.

Tidligere har man behandlet de generende symptomer med hormoner, men The European Society of Gynecology er nu kommet med en ny anbefaling. Den lyder på, at man i fremtiden bør behandle generne med kosttilskud, der indeholder det aktive stof DT56a. Stoffet indgår i fabrikatet Femarelle, som kan købes i håndkøb.

Gynækolog, Christine Felding, udtaler til Netdoktor, at hun er begyndt at ordinere Femarelle til kvinder, der får gener af overgangsalderen:

  • Det er dog fortrinsvist til kvinder, der ikke vil have hormoner. Men efter den nye udmelding bliver det måske relevant at anbefale kosttilskuddet som første behandlingsmulighed. Vi afventer nu, hvad Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi vil anbefale, siger Felding.

Læs mere: Hvad er overgangsalder?

Behandling uden øget risiko for kræft

Det aktive stof DT56a udvindes af en specifik type sojabønne, og studier viser, at stoffet har en lige så god effekt på generne ved overgangsalderen, som hormonbehandling.

  • Det helt store plus ved behandling med kosttilskuddet Femarelle er, at det ikke vil øge risikoen for bryst- og livmoderkræft samt blodpropper, som hormonbehandling ellers gør. Den eneste ulempe ved kosttilskuddet kan være prisen, da der ikke gives tilskud fra sygeforsikringen, forklarer Felding.

Læs mere: Hormonbehandling i overgangsalderen

3 tegn på overgangsalder

Er du i tvivl om, hvorvidt du har symptomer på overgangsalderen? Så kan du her blive klogere på tre typiske symptomer:

  1. Uregelmæssig blødning: Dette viser sig ved, at der kommer til at gå længere mellem dine menstruationer, og at blødningen er lidt længere eller kortere end normalt. Det er ofte det første tegn på overgangsalderen.

  2. Hedeture: Disse breder sig typisk over ansigtet og overkroppen. Nogle kvinder kan også opleve åndenød og hjertebanken.

  3. Tørre slimhinder: Udtørringen kommer ofte til udtryk lidt senere end de to andre symptomer, men mange kvinder oplever tørre slimhinder, som et tegn på overgangsalderen. Det kan blandt andet gå ud over slimhinderne i øjnene, som vil føles irriterede, og det kan for eksempel blive generende at bruge kontaktlinser.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Gynækolog Christine Felding, Politiken og Netdoktors sider: Symptomer og gener i overgangsalderen og Hede- og svedeture.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons