Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Lunger

Nu skal røgen ryge

Efter 22 år med cigaretter og pibetobak har Lis Bruselius nu valgt at tage en røgfri beslutning for livet. NetDoktor følger hendes vej mod en hverdag uden cigaretter.

Offentliggjort: 1. Februar 2000

Det første sug blev inhaleret i porten til Sankt Lukas menighedshus på Frederiksberg - der hvor de kommende konfirmanter i 1968 mødtes. Lis Bruselius var 14 år og nysgerrig. Lis Bruselius - Den første cigaret gjorde mig svimmel. Det snurrede i fingrene. Men det var på en behagelig måde. Det gav et kick, fortæller Lis. Hurtigt blev den første smøg til 10 Eiffel om ugen og kick´et forsvandt - mens afhængigheden tog over. Lis Bruselius er 45 år og kunsthistoriker. Hun har røget fast i 22 år, men har besluttet sig for, at det nu skal være slut. - Jeg har prøvet at stoppe flere gange, men det er først nu, jeg føler, at jeg har den ro og tryghed, der skal til for at gennemføre det helt. Jeg er i balance og har et ønske om, at det skal være, fortæller hun.

Morgensmøg under emhætten

har prøvet at stoppe med at ryge fem gange siden 1972. Alle gange mere eller mindre vellykket. Alt lige fra nedtrapning til akupunktur er afprøvet. Sidste gang var for seks år siden. Sammen med sin nuværende mand besluttede hun sig for, at smøgerne skulle lægges på hylden. Manden forblev røgfri. For Lis holdt rygestoppet godt et år. Og i dag betegner hun sig selv som afhængig. - Der er da ingen tvivl om, at jeg er ret afhængig. Jeg vil da meget nødigt undvære min morgensmøg, siger Lis og smiler. - Den tager jeg i køkkenet under emhætten eller med åbent vindue. Den og min halve flaske vand. Og måske lidt frugt, fortæller hun.

Men nu skal det altså være slut. Røgen skal ryge! NetDoktor.dk har valgt at følge Lis Bruselius de næste tre måneder. Onsdag den 31.maj mødes hun første gang med rygestopinstruktør Jette Breumlund, som vil tage en samtale om de første skridt på vejen til et røgfrit liv.

Du vil løbende gennem de næste tre måneder kunne læse hvordan det går med Lis og hendes rygestop her på NetDoktor.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons