Ernæring

Protein
Protein er et af kostens tre næringsstoffer. Kroppen bruger det til alt lige fra muskler til hud og signalstoffer. Desuden kan kroppen forbrænde protein til energi.

Ny anbefaling om slik og søde sager
-
Gode råd til påskefrokosten
Læs med her og få gode råd til blandt andet tømmermænd og halsbrand.
-
Fuldkorn til børn mellem 4-10 år
Groft er godt og fuldkorn er fantastisk. Det er stort set rådene for voksne. Men for børnene afviger kostrådet om fuldkorn en lille smule.
-
Fuldkornspartnerskabet
Danskerne spiser alt for lidt fuldkorn. Det går ud over folkesundheden. Derfor har en række visionære partnere sat sig sammen for at få danskerne til at spise noget mere fuldkorn.
-
Så let er det at få mere fuldkorn
Hvordan får du fuldkorn til at blive en del af din daglige kost? Her er et par tips til, hvordan du på en helt almindelig dag kan få mere fuldkorn
-
Kolin – næringsstoffet, du ikke vidste, du havde brug for
Kolin bruges til at opbygge dine cellevægge og er helt uundværlig for din lever. Læs med her og bliv klogere på det livsvigtige næringsstof.
-
Unges køkkenhygiejne kan blive bedre
Dårlig køkkenhygiejne kan føre til bakterieinfektioner som kan give mavepine, diarré og feber. Her får du gode råd til god køkkenhygiejne.
-
Sund mad i institutionen
Fuldkornspartnerskabet sætter nu fokus på fuldkorn til de små poder med et inspirationsmateriale til daginstitutionerne. Her er både opskrifter på sund børnemad, madplaner og sæsoninspiration til det køkkenfaglige personale. Der er pædagogiske fif til, hvordan børnene k...
-
Fuldkorn til børn mellem 0-4 år
Man anbefaler en energitæt kost til de helt små. Det vil sige en mad med et højere fedt- og kalorieindhold, end den mad man anbefaler til de større børn og voksne. Læs mere her.
-
Fuldkornsambassadører 2010
-
Fuldkorn forebygger sygdom
Fuldkorn som rugbrød og havregryn har været helt basale fødevarer i det danske køkken, og denne del af vores kost er af stor vigtighed for vores sundhed.
-
Du må gerne være lidt grov...
Hvis du vil gøre noget godt for din mave, skal du give den noget at arbejde med. Altså godt med det grove som rugbrød, fuldkornsbrød, havregryn, fuldkornspasta, natur-ris og så naturligvis alle de dejlige, grove, danske rodfrugter. Sammen med tilstrækkeligt væske og mot...
-
Sukker med måde
De mest almindelige former for sukker er glukose (druesukker) og fruktose (frugtsukker), og ikke mindst sukrose, vores almindelige bordsukker, der også kaldes saccharose (rørsukker/roesukker), og som er sammensat af én del glukose og én del fruktose. Andre udbredte sukk...