Lægemiddelstyrelsen skal godkende et naturlægemiddel, før det må forhandles på apoteker, hos materialister, i helsekostforretninger og i supermarkeder.
De væsentligste krav for godkendelse er:
Naturlægemidler skal fremstilles under betryggende forhold. Det gælder både medarbejdernes faglige kundskaber og produktionslokalernes beskaffenhed.
Der skal være dokumentation for, at de aktive stoffer i naturlægemidlet virker på den måde, som producenten angiver.
Der stilles krav til kvaliteten og renheden af de råvarer, som anvendes til at fremstille naturlægemidlet. Indholdet af aktive stoffer må ikke variere, men skal være nøjagtig som angivet.
Præparatet skal ved normal anvendelse være uskadeligt. Hvis det har bivirkninger eller kan vekselvirke med andre lægemidler, skal forbrugeren have det at vide.
Når det gælder råvarernes kvalitet og renhed, fremstillingsforhold og indholdet af aktive stoffer, er kravene til naturlægemidler lige så skrappe som for egentlige lægemidler.
Med hensyn til den dokumentation, som kræves for naturlægemidlets virkning og registrering af bivirkninger, er kravene ikke lige så høje som for egentlige lægemidler. Producenten behøver ikke foretage egentlige afprøvninger af det pågældende præparat, men kan ved registreringen nøjes med at henvise til anerkendt videnskabelig litteratur, som beskriver indholdsstoffernes virkning mere generelt. Det vil oftest være europæiske og nordamerikanske oversigtsværker om lægeplanter og fytoterapi.