Annonce

Har du sunde negle?

Hvordan ser en sund negl ud? Og hvordan får man sunde negle? Det er blot nogle af de spørgsmål, som du kan læse en farmaceuts svar på her.

Selvom vi ikke er så afhængige af neglenes funktion, så er de meget rare at have alligevel. De kan for eksempel beskytte den sarte hud på fingerspidserne mod skarpe genstande, der ellers let kunne prikke hul på huden. Desuden er de brugbare, hvis man skal spille guitar, eller hvis man skal samle små ting, for eksempel mønter, op fra bordet.

Godt nok fungerer en usund negl i princippet lige så godt som en sund negl, men du kan undgå skarpe, knækkede negle og irriterende neglerødder, hvis du har sunde negle. Det kan måske være et godt incitament til at passe godt på neglene.

Derfor har vi bedt farmaceut ved online-apoteket Apopro Zainab Al-Mansouri om at forklare, hvordan den sunde negl ser ud. Hun kommer også med tips til, hvordan man passer godt på neglene.

Læs også: Neglebidning: Sådan stopper du

En lyserød negl er en sund negl

Det vigtigste tegn på, at du har sunde negle er, at de er lyserøde. Det betyder nemlig, ifølge Zainab Al-Mansouri, at der er en god blodgennemstrømning til fingeren. Desuden er det et godt tegn, hvis neglene er ensfarvede og ikke flosser.

Hvis neglene derimod ikke er sunde, kan det vise sig på forskellige måder. Du kan for eksempel holde øje med:

 • Om neglene er blågule eller gule. Det kan enten være en bivirkning ved nogle lever- og nyresygdomme eller tegn på neglesvamp.

 • Om neglene er holdt op med at vokse. Det kan ske, hvis du mangler zink.

 • Om du har sprøde negle, der kan skyldes, at du mangler vitaminer eller mineraler.

 • Om dine negle er sarte og flækker let. Det kan skyldes, at dine negle er blevet slidt af neglelak, men det er også normalt at få skrøbelige negle med alderen.

Læs også: Myter og sandheder om vores negle

5 tips til at passe på neglene

Hvis du har opdaget, at dine negle er gule og sprøde, og hvis du egentlig godt kunne tænke dig at vide, hvordan de bliver ensartede og lyserøde, så har Zainab Al-Mansouri fem gode råd til dig:

 1. En sund og varieret kost styrker neglene.

 2. Pas på med at kradse neglelak af neglene. Det ødelægger overfladen.

 3. Brug en god neglelakfjerner, som ikke indeholder acetone.

 4. Du kan behandle neglesvamp med antisvampemiddel.

 5. Vedligehold neglene med kosttilskud.

Gode råd fra apoteket

For at forhindre knækkede og flossede negle, er det en god ide at holde dem sunde og pæne. Du kan for eksempel hjælpe det på vej med kosttilskud og neglepleje

 • Oversigt over kosttilskud
 • Eksempel på medicinsk neglelak
 • Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


  Kilder: Farmaceut ved online-apoteket Apopro Zainab Al-Mansouri

  Sidst opdateret: 06.01.2021

  Annonce