Annonce

Hver femte 18-årige viser tegn på depression

Ny undersøgelse af unges trivsel viser, at 22 procent af de 18-årige har symptomer på depression. Af disse 22 procent, er to tredjedele piger.

Hvad er symptomerne på depression?

Undersøgelsen har fulgt 3700 drenge og piger fra barnsben og har undersøgt deres generelle trivsel seks gange undervejs, senest ved 15 år og 18 år. Symptomerne som de unge kan melde om, er blandt andet tristhed og manglende interesse for ting, de normalt holder af at foretage sig. Symptomerne er af en sådan karakter, at de lægger op til yderligere undersøgelse for reel depression.

Desuden viste undersøgelsen, at der fra 15 til 18 år, var sket en stigning i antallet af unge med depressionssymptomer fra 9 procent og altså op til de 22 procent.

Den åbne debat: Brugernes egne spørgsmål og svar om depression

Mistrivsel

Blandt de unge med depressionssymptomer havde en højere andel dårligt selvværd, erfaring med selvmordsforsøg, oplevelser med seksuelle krænkelser og to tredjedele følte sig ensomme.

Tidligere undersøgelser har vist, at depression i ungdomsårene øger risikoen for depressioner senere i livet 2-3 gange, så der er god grund til at reagere på symptomer på depression, så en decideret depression kan opdages så tidligt i forløbet som muligt.

Test for depression

Der er udviklet et spørgeskema, som kan vise dig, om du har symptomer på depression. Testen kan ikke stille en diagnose, men fortælle dig om det ville være en god idé at søge læge.

Tag Netdoktors depressions-test


FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!Kilde: SFI - Det Nationale Forskningscenter For Velfærd

Sidst opdateret: 24.06.2016

Annonce