Har du tænkt over, hvor længe, du bruger dit badehåndklæde, inden du vasker det? Det er der ellers god grund til, da håndklædet den perfekte yngleplads for bakterier.
Når du bruger et håndklæde, overføres bakterier og døde celler fra huden. I tilgift kan håndklædet også samle en masse bakterier til sig, når det bruges på de ædlere dele.
De fleste af bakterierne er heldigvis uskadelige. De har dog rigtig gode vækstbetingelser i et håndklæde, når det er let fugtigt, pH-neutralt og har stuetemperatur. Desuden har bakterierne en ‘madpakke’ i form af de døde hudceller. Det gør, at der hurtigt dannes en hel skov af bakterier, som du tørrer dig med næste gang, du bruger håndklædet.
Læs mere her: Bakterier og virus
Hvis badehåndklædet stadig skal kunne betragtes som nogenlunde rent, skal det ikke bruges mere end tre gange, før det ryger i vasketøjskurven. Det forudsætter dog, at håndklædet kan hænges op, så det kan tørre helt efter brug. Et tørt miljø gør det nemlig sværere for bakterierne at formere sig. Det forklarer mikrobiolog og patolog Philip Tierno til nyhedssiden Tech Insider.
Har du delt dit håndklæde med andre, er det mest hygiejnisk at lægge det direkte til vask bagefter. En anden persons krop kan have anden bakterieflora end din egen, og det kan give dig urenheder i huden, eller endda en infektion.
Få flere nyheder - tilmeld dig Netdoktors nyhedsbrev her
Kilde: Sciencealert
Sidst opdateret: 03.01.2017